Fotografie

Lees hier hoe fotografie uitleg over mijn hobby fotografie.

Canon 750D
Meer dan 65.000 foto's
5 jaar ervaring

Uitgelichte werken

Hier vind je een paar werken met extra uitleg.

6 fotoshoots
1 foto als reclamebeeld voor Hoogstraten groeten en bloemen
Verzameling oude camera's
Oud Fototoestel Afga

Fotografie

Van kinds af ben ik bezig met fotografie. Alles begon met een oude camera die stuk was, doch waarmee ik dan speels als kind foto’s maakte. Deze werd na een tijdje vervangen door een oude digitale compact camera met vaste lens die gelukkig nog werkte. De camera ging vaak met mij mee en ik liep overal foto’s te maken van de meest normale zaken. In het middelbaar ben ik van een compacte camera overgeschakeld naar een spiegelreflex camera. Hier kon ik nog zoveel meer mee. Plots waren er haast geen beperkingen meer, alles zelf instellen gaf zoveel meer mogelijkheden dan bij een compact camera. Op het H. Graf Instituut te Turnhout was één van mijn lesuren fotografie. Dit was een gedroomde situatie waarbij ik bijzonder veel heb opgestoken. Het was hier dat ik een fotografieproject mocht uitvoeren geïnspireerd door de modefotograaf Zeb Daemen, een oud leerling van deze school. Hij kon ons bijsturen en inspireren in die fotografie. Doordat ik vaak mijn fototoestel meenam op excursies was ik een soort klasfotograaf. In mijn specialisatie jaar kreeg ik binnen het leerbedrijf 'Lamoen de box' dan ook een opdracht als ‘fotograaf’. Hierdoor kreeg ik de kans om nog meer met fotografie bezig te zijn dan gewoonlijk. Al doende leren was hier echt een plezier om te beleven. Zo heb ik tijdens dat jaar verschillende fotografieprojecten mogen uitvoeren nl. productfotografie, personenfotografie en sfeerfotografie.

"Fotografie is voor mij een manier om herinneringen vast te leggen. Een mooie foto is de aanleiding tot een goede herinnering.
Fotograferen laat toe om mensen die ik lief heb en die er niet meer zijn toch levendig te houden in mijn herinneringen. Dat is voor mij de kracht van fotografie."

Product fotografie

Dit hield vooral in om al de producten die we in de pop-up afdeling gingen verkopen te fotograferen. Hiervan werden dan bepaalde beelden gebruikt voor de sociale media. Van bepaalde producten moest er ook een handleiding voorzien worden samen met de begeleidende foto’s. Tijdens mijn stage bij 'de Ster' te Hoogstraten die volgde op dat jaar heb ik veel van deze kennis kunnen gebruiken. Mijn hoofdtaak was nu het fotograferen van de bedrijfsproducten.

productfoto de Ster

Personen fotografie

Tijdens mijn laatste jaar aan het H. Graf Instituut te Turnhout heb ik diverse opdrachtjes voor personenfotografie uitgewerkt. Zo heb ik al de leerlingen van diverse klassen individueel gefotografeerd in een kartonnen doos, en deze dan samengebracht tot één beeld per klas, en één totaalbeeld van al de leerlingen samen. Communiekaarten voor de familie waren eveneens zeer leuke opdrachten.

sfeerfoto personenfotografie

Sfeer fotografie

Voor het leerbedrijf 'Lamoen de box' te Turnhout maakte ik een reportage over de opbouw van deze pop-up winkel tijdens de kerstperiode. Door de achtereenvolgende beelden krijg je een goed idee van de totale opbouw met licht en ruimte voor de tentoongestelde producten. Tijdens de opening van de pop-up heb ik ook de sfeerbeelden gemaakt van de toespraken. De afbraak en opruiming van een groot schoolgebouw in Meerle is eveneens een dankbare reportage van een stuk dorpsgeschiedenis. ‘Hoogstraten in groenten en Bloemen’ is al enkele jaren een zeer interessante oefening omwille van de kleurenpracht, de artistieke vormgeving en de grote diversiteit van de bloemstukken. Ieder jaar is hierrond ook een fotowedstrijd waar ik mijn beste foto’s voor instuur. Zo is er een paar jaar geleden een foto van mij gebruikt bij het promotiemateriaal van de nieuwe editie van ‘Hoogstraten in groenten en Bloemen’.

Groeten en bloemen Hoogstraten 2018